duminică, 29 iunie 2008

Aniversare

Revista Dor de Dor a ajuns la numărul 36. Ani de apariţie neîntreruptă, ani nu tocmai uşori pentru poetul şi jurnalistul Marin Toma, tatăl şi mama revistei care apare acum în haine noi.

Din motive pe care nu le voi expune aici, nu m-am abonat la revistă. Din când în când, o mai primesc, prin amabilitatea domnului Marin Toma. Şi vă voi spune, în câteva cuvinte, cum arată azi şi ce conţine acest număr. Am în vedere faptul că acest blog va fi mai uşor de mânuit de domnul Marin Toma şi îi voi preda frâiele lui.

În urmă cu doi ani, primeam primele numere ale revistei despre care auzisem întâmplător. Era o revistă cu un conţinut bogat, în paginile ei semnau poeţi valoroşi, prozatori cunoscuţi, autori de poezie mai puţin cunoscută pe meleagurile noastre. Am recunoscut scriitori pe care îi admiram şi m-am antrenat în colaborarea le revistă.

Acum, revista are, aşa cum spuneam mai sus, o haină nouă. Arată ca toate revistele care ne atrăgeau privirile: format A4, hartie lucioasă, coperta color. În interior, savurosul editorial semnat Nicolae Rotaru, cel pe care mulţi dintre noi îl ştim de la PENTRU PATRIE. Apoi, rubrica "Scuzaţi, pardon, bonsoar!", semnată de Gheorghe Frangulea. Ultima pagină este rezervată MEMORIEI PĂMÂNTULUI ROMÂNESC.

Câteva rubrici:

- Poezia Dorului şi a Iubirii, Poezia eternă, Medalion literar
- Cronică literară
- Glasul bisericii
- Portrete în peniţă
- Reportaj
- Cronica cărţii
- Eseu
- Proză
- Atitudini
- Festivaluri
- Despre frumuseţea oamenilor şi sufletele lor


Aş putea spune mai multe, dar mi-e teamă că nu veţi mai căuta revista să o citiţi în linişte. Vă mai spun doar că, pe copertă "Străluceşte Luceafărul Poeziei Româneşti", o pagină cu poezii de Mihai Eminescu. În interior, veţi găsi poezii scrise de George Ţărnea, Maurice Couquiaud, Andrei Fischof, dar şi de poeţi care au mai publicat în această revistă.

Să-i urăm revistei "Viaţă lungă şi bogată!", iar Redactorului şef, domnului Marin Toma, putere de muncă şi multă înspiraţie, colaboratori mulţi şi buni!

Etichete: ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire